Штрихи до біографії Миколи Костомарова та його родини (вступнастаття й публікація О.Т.Гончар і Т.М.Зоць) - . (Український історичний журнал, 2013)
У публікації представлено два невідомих архівних документи: спогади про М.І.Костомарова його пасинка – О.М.Кисіля та автобіографічну довідку автора, які зберігаються у Прилуцькому краєзнавчому музеї. Висвітлюються цікаві подробиці приватного життя вченого під час його перебування в маєтку у с. Дідівці Прилуцького повіту впродовж 1874–1884 рр., а також уточнюється біографія О.М.Кисіля.