Про нащадків Богдана Хмельницького на Полтавщині ХVІІІ ст. (вступна стаття та публікація Ю.А.Мицика й І.Ю.Тарасенко) - . (Український історичний журнал, 2012)
У публікації представлено два виявлених у фондах Центрального державного історичного архіву України документи, котрі стосуються справи про закріпачення поміщиками Базилевськими нащадків гетьмана Богдана Хмельницького – козаків Миргородського полку Федора й Романа Крикуненків.