Антирелігійний курс влади щодо римо-католицької церкви у Закарпатті (1945–1955 рр.) - Капітан, Л. І. (Український історичний журнал, 2012)
Дається аналіз причин, характеру та наслідків внутрішніх трансформацій римо-католицької церкви у Закарпатті крізь призму антицерковної політики керівництва СРСР у перше десятиліття після включення цього краю до складу радянської України.