Екологічні проблеми в діяльності українських громадських організацій - Ковпак, Л. В. (Український історичний журнал, 2013)
Досліджується діяльність неурядових організацій щодо поліпшення стану довкілля в незалежній Україні у 1991–2013 рр., висвітлюються головні напрями та форми їх роботи, відображено шляхи міжнародної співпраці природоохоронних організацій на сучасному етапі.