Державницька діяльність В.Чорновола (1990–1999 рр.) - Даниленко, В. М.; Деревінський, В. Ф. (Український історичний журнал, 2013)
Висвітлюється участь В’ячеслава Чорновола у парламентських виборчих кампаніях 1990, 1994 та 1999 рр., його діяльність як народного депутата України, керівника фракції Народного руху України (НРУ) у Верховній Раді України. Ідеться про його роботу з формування повноцінної законодавчої бази країни, ухвалення законопроектів, які сприяли б реформаційним процесам у державі, утвердженню української державності.