Українська художня інтеліґенція 1920-х рр. як історіографічне явище: проблеми методології дослідження - Примаченко, Я. Л. (Український історичний журнал, 2013)
Аналізується сучасний стан досліджень історії української художньої інтеліґенції 1920-х рр. Розглядається історіографічний контекст, на тлі якого відбувалося становлення даного напряму, окреслено подальші перспективи дослідження.