Еволюція марксистської теоретичної традиції як об’єкт інтелектуальної історії - Горенко, О. М. (Український історичний журнал, 2013)
Стаття присвячена проблемі переосмислення теоретичної спадщини історичного матеріалізму у широкому контексті дискурсивної етики. Акцентується постійний взаємозв’язок і взаємовплив культурно відмінних західних і східних реґіонів сучасної Європи.