Анонімний «Катафалк рицерський» (1650 р.) про початок Козацької революції (кампанія 1648 р.) - Вирський, Д. С. (Український історичний журнал, 2012)
Розглядається маловідомий анонімний твір 1650 р. «Катафалк рицерський», який містить оповідання про початок Козацької революції середини ХVII ст. Проаналізоване представлення його автором історії козацько-польського конфлікту, котрий поданий як міжнаціональний, та хроніка подій кампанії 1648 р., яка містить чимало досі незнаних фактів.