Православні парафії Подільського воєводства за матеріалами поборових реєстрів 1560-х рр. - Михайловський, В. М. (Український історичний журнал, 2012)
На основі аналізу поборових реєстрів за 1563–1564 і 1565–1566 рр. вперше зроблено спробу зафіксувати мережу православних парафій на території Подільського воєводства. Усього разом із містами їх визначено майже 180, причому левова частка парафій перебувала у володіннях етнічно неруської, переважно католицької шляхти.