Іван Крип’якевич як особистість і науковець (за новими джерелами) - Клименко, Н. П. (Український історичний журнал, 2012)
На основі нових архівних і приватних джерел розглядається формування особистості І.П.Крип’якевича, становлення його як людини та науковця. Висвітлюється вплив родинного виховання, а також його гімназійного життя та студентського оточення під час навчання у Львівському університеті. Особлива увага приділяється становленню Івана Крип’якевича як історика.