В.Шандра. Совісні суди в Україні (остання чверть ХVIII – середина ХІХ ст.) - Гейда, О. С.; Демченко, Т. П. (Український історичний журнал, 2012)
Шандра В. Совісні суди в Україні (остання чверть ХVIII – середина ХІХ ст.). – К.: Інститут історії України НАН України, 2011. – 266 с.