Візантійське посольство 568 р. до тюрків за твором Менандра Протектора - Жданович, О. П. (Український історичний журнал, 2012)
У статті на основі твору візантійського історика Менандра Протектора досліджується посольство Візантії до Тюркського каганату 568 р. та його передісторія. Суб’єктивність суджень Менандра дає змогу подивитися на дипломатичні церемонії, побут і звичаї ставки тюркського правителя очима сучасників-візантійців.