Польські наукові історичні атласи в XIX–XX ст. - Конопська, Беата (Український історичний журнал, 2012)
Здійснено спробу класифікації польських наукових історичних атласів, а також простежується еволюція картографічної думки. Стверджується, що в розвитку концепції наукових історичних атласів можна виділити три етапи: до 1880 р., тобто до зародження польської наукової історичної картографії; завершення Другої світової війни; кінець XX – початок XXI ст.