Літопис Самійла Величка: до питання про нове академічне видання - Таїрова-Яковлева, Т. Г. (Український історичний журнал, 2012)
У статті представлено результати першого аналізу визначної пам’ятки козацького літописання на етапі підготовки її академічного видання, над яким працюють центр із вивчення історії України Санкт-Петербурзького державного університету та Інститут історії України НАНУ. Робляться спостереження з приводу ілюстрацій та палеографії, а також над використаними в тексті ориґіналами документів.