Український науковий інститут у Берліні та В’ячеслав Липинський (до 130-річчя від дня народження) - Передерій, І. Г. (Український історичний журнал, 2012)
У статті висвітлено історію співпраці В’ячеслава Липинського з Українським науковим інститутом у Берліні. Показано його роль в організаційному становленні інституції, досліджено перебіг наукової діяльності вченого в берлінський період, його зв’язки з діячами установи, а також окреслено початок формування наукової школи В.Липинського.