До питання ідентифікації світських постатей композиції «Перший Вселенський собор» стінопису Софії Київської - Ковалевська, О. О. (Український історичний журнал, 2012)
Статтю присвячено проблемі ідентифікації зображень світських постатей, представлених в одному з найвідоміших стінописів Софії Київської, виконаному за сюжетом Першого Вселенського собору. За авторською версією, серед зображених у цій композиції могли бути київський губернатор Д.Голіцин, гетьман України І.Мазепа, київський полковник К.Мокієвський та інші історичні персонажі.