Юрій Хмельницький у свідченнях французьких дипломатів другої половини ХVІІ ст. - Луняк, Є. М. (Український історичний журнал, 2012)
У статті розглянуто стан ознайомлення громадськості Франції з перебігом воєнних дій в Україні у другій половині ХVІІ ст., проаналізовано причини цікавості французьких дипломатів до постаті Юрія Хмельницького, зібрано їхні свідчення про нього.