Відповідальність за державні злочини у проектах Кримінального кодексу СРСР (1946–1949 рр.) - Вронська, Т. В.; Лисенко, О. Є.; Чорний, Р. Л. (Український історичний журнал, 2012)
У статті йдеться про невідому сторінку в історії радянської держави та права – спробу створення проекту загальносоюзного Кримінального кодексу. На основі документів, віднайдених у Державному архіві Російської Федерації, висвітлюються перипетії та особливості законотворчого процесу повоєнної доби, участь у ньому представників Української РСР.