Артилерія у Хотинській битві 1621 р. - Сас, П. М. (Український історичний журнал, 2011)
Статтю присвячено вивченню бойового застосування артилерії в битві під Хотином 1621 р. Приділено увагу технічним параметрам гармат, а також тактиці використання їх османською армією, польсько-литовськими силами та запорожцями. Зроблено висновки щодо ефективності артилерійського вогню під час Хотинської кампанії.