Т.Ґ.Таїрова-Яковлева. Іван Мазепа й Російська імперія. Історія «зради» - Чухліб, Т. В. (Український історичний журнал, 2011)
Таїрова-Яковлева Т.Ґ. Іван Мазепа й Російська імперія. Історія «зради». – Москва: Центрполіграф, 2011. – 525 с.