Неоромантизм в історичній візії С.Томашівського - Ясь, О. В. (Український історичний журнал, 2011)
У статті висвітлюється сполучення неоромантичних, позитивістських та інших інтелектуальних складових в історичній концепції С.Томашівського. Розглядається інструментальне призначення поняття «образ» у його студіях.