Дослідження історії Другої світової війни у сучасній Україні: основні тенденції та перспективи - Лисенко, О. Є. (Український історичний журнал, 2011)
У статті аналізується стан опрацювання проблематики Другої світової війни в Україні за останнє десятиліття. Простежуються визначальні тенденції та особливості історіографічного процесу, вплив суспільно-політичних явищ на тематику й зміст публікацій. Окреслено перспективи наукових студій у цьому сеґменті фундаментальних досліджень.