Українська приватизація у системі відносин: влада – суспільство – індивід (1991–2011 рр.) - Падалка, С. С. (Український історичний журнал, 2011)
На основі фактів, аналітичних матеріалів, наукових аргументів, авторських висновків зроблено спробу розкрити особливості переділу засобів виробництва, шляхи формування й утвердження капіталу, а також з’ясувати соціально-економічні та морально-психологічні наслідки української приватизації.