І.М.Петренко. Шлюбно-сімейні відносини в повсякденному житті мирян Російської держави XVIII ст. - Катренко, А. М. (Український історичний журнал, 2011)
Петренко І.М. Шлюбно-сімейні відносини в повсякденному житті мирян Російської держави XVIII ст.: У 2 ч. – Полтава: РВВ ПУЕТ, 2010. – Ч.1. – 276 с.; Ч.2. – 305 с.