Міф про баптистів у радянському суспільстві 1950–1980-х рр.: марновірство і пропаганда - Панич, О. І. (Український історичний журнал, 2011)
Стаття присвячена аналізу політичного міфу про баптистів, який створювала радянська атеїстична пропаганда впродовж 1950–1980-х рр. На основі архівних документів, матеріалів преси та інших джерел автор доводить, що пропаганда формувала образ «ідеологічно ворожої баптистської секти», спираючись на народно-побутові уявлення про баптизм як «чужу віру».