Богдашина О.М. Позитивізм в історичній науці в Україні (60-ті рр. ХІХ – 20-ті рр. ХХ ст.) - Ясь, О. В. (Український історичний журнал, 2011)
Богдашина О.М. Позитивізм в історичній науці в Україні (60-ті рр. ХІХ – 20-ті рр. ХХ ст.). – Х.: Вид-во Віровець А.П. «Апостроф», 2010. – 480 с.