Прикордонне та регіональне співробітництво між Україною й Румунією з питань національних меншин - Рендюк, Т. Г. (Український історичний журнал, 2011)
У статті розкривається процес становлення та особливості українсько-румунського співробітництва в усіх сферах на рівні прикордонних адміністративно-територіальних одиниць нашої країни та Румунії. Окремо акцентується на ролі «Карпатського єврорегіону» та єврорегіонів «Верхній Прут» і «Нижній Дунай» в оптимізації міжетнічних стосунків у прикордонних районах і збереженні етнічної ідентичності української меншини в Румунії та румунської – в Україні.