Теоретичні та правові питання збереження культурної спадщини в діяльності пам’яткоохоронних структур України (1910-ті рр.) - Федорова, Л. Д. (Український історичний журнал, 2011)
У статті розглядаються питання становлення пам’яткознавства й формування правової бази збереження культурної спадщини, діяльність у цьому напрямі провідних громадських структур України на початку ХХ ст.