Битва під Білою Церквою 1626 р. та «Реляція правдива...» Яна Доброцеського - Вирський, Д. С. (Український історичний журнал, 2010)
У статті проаналізовано наративні джерела битви під Білою Церквою 1626 р., зокрема малознаний твір Я.Доброцеського «Реляція правдива…». Зауважено його неабиякий потенціал щодо відтворення помітної події першої половини ХVII ст. в Україні.