До вивчення джерельної бази «Повісті временних літ» - Моця, О. П. (Український історичний журнал, 2010)
У статті наводяться приклади, які ілюструють твердження, що при підготовці «Повісті временних літ» широко використовувалися цитати й цілі сюжети не лише з Біблії, а й з багатьох творів візантійських авторів.