Біля витоків національного музейництва в Україні: музей Південно-Західного відділу Імператорського російського географічного товариства - Федорова, Л. Д. (Український історичний журнал, 2010)
У статті розглянуто музейну діяльність Південно-Західного відділу Імператорського російського географічного товариства, висвітлено зміст колекцій, що комплектувалися пам’ятками культури національного значення.