Оцінки «Исторических песен малорусского народа» В. Антоновича та М. Драгоманова на шпальтах періодичних видань другої половини 1870-х рр. - Короткий, В. А. (Український історичний журнал, 2010)
Стаття присвячена аналізу оцінок двотомного збірника «Исторических песен малорусского народа», упорядкованого та прокоментованого відомими українськими вченими В.Антоновичем та М.Драгомановим. Знакова для українства книга, яка побачила світ у Києві впродовж 1874–1875 рр., здобула переважно схвальні відгуки, що свідчило про її високий фаховий рівень.