Британський консервативний політик Стефан Терлецький (1927–2006 рр.) - Козерод, О. В. (Український історичний журнал, 2010)
Стаття є першим в українській історіографії дослідженням, присвяченим громадсько-політичній діяльності члена британського парламенту Стефана Терлецького. Автор на підставі офіційних документів та мемуарів політика аналізує основні етапи політичної кар’єри відомого українського діаспорного діяча й члена британського парламенту у 1983–1987 рр.