Сучасна українська інтернет-археографія: основні форми та джерела електронних публікацій - Папакін, Г. В. (Український історичний журнал, 2010)
Уперше робиться спроба проаналізувати основні форми представлення історичних джерел в українському сеґменті ґлобального інформаційного простору, що є предметом інтернет-археографії – спеціального розділу відповідної науки. Подається класифікація основних типів інтернет-публікацій, докладно розглядаються види електронної археографічної продукції: бібліотека, збірник документів, навчальна хрестоматія.