Редакційна політика М.Грушевського в «Літературно-науковому вістнику» (1907–1914 рр.) - Ткаченко, І. В. (Український історичний журнал, 2010)
На підставі комплексу документальних матеріалів, епістолярію та спогадів проаналізовано особливості редакційної політики М.Грушевського в «ЛНВ» після перенесення журналу до підросійської України (1907 р.), його взаємини зі співробітниками редакції, лідерами національного руху, опонентами та критиками.