Соціальна історія СРСР в американській історіографії: теоретичні дискусії 1980–2000-х рр. - Лаас, Н. О. (Український історичний журнал, 2010)
На прикладі теоретичних дискусій 1980–2000-х рр. розглядаються дослідницькі стратегії та методологія вивчення соціальної історії СРСР в американській історіографії. Особливу увагу приділено обговоренню проекту соціально-історичних студій, запропонованому американською дослідницею Ш.Фіцпатрик.