Італійська брошюра 1633 р. про участь запорожців у Смоленській війні (1632–1634 рр.) - Мицик, Ю. А.; Пухальська, Н. Я. (Український історичний журнал, 2010)
У статті в перекладі українською мовою подається текст італійської брошури 1633 р. – важливого джерела з історії запорізького козацтва і московсько-польської війни 1632–1634 рр., відомої як Смоленська. Дана пам’ятка проливає додаткове світло також і на італійсько-українські зв’язки XVII ст.