Релігійні ритуали в античних державах Північного Причорномор’я - Скржинська, М. В. (Український історичний журнал, 2010)
У статті розглянуто свідчення про відправлення релігійних ритуалів у грецьких колоніях, що існували в античну добу історії на півдні сучасної України. Автор описує різноманітні жертвоприношення, урочисті процесії, культові співи й танці тощо.