Освіта в Україні під час нацистської окупації (на матеріалах Дніпропетровської області) - Беллецца, Сімоне Аттіліо (Український історичний журнал, 2010)
У статті проаналізовано ситуацію у сфері освіти в ґенеральній окрузі Дніпропетровськ із точки зору діалектики наказів німецьких керівників та заходів, що їх уживали місцеві допоміжні адміністративні структури. Показано, як в освітній галузі втілювались основні риси національної (расової) та соціальної політики окупантів.