Історична ономастика у творчій спадщині Тараса Шевченка - Яременко, В. І. (Український історичний журнал, 2010)
У статті аналізуються оніми у творчій спадщині Тараса Шевченка, з’ясовується їх місце у процесі відображення ним минулого. За допомогою власних назв конкретизуються особливості та уточнюються визначальні риси Шевченкової історіософії.