У воєнно-революційному вирі: 100 останніх днів чорноморського командування віце-адмірала О.Колчака (28 лютого -7 червня 1917 р - Усенко, П. Г. (Український історичний журнал, 2010)
Статтю присвячено подіям на Чорноморському театрі Першої світової війни після повалення самодержавства у Росії. Висвітлено роль командувача флоту О.Колчака в бойових операціях на Чорному морі, а також процеси, які призвели до його відставки влітку 1917 р.