План Полтавської битви Ніколя де Фера 1714 р. - Ковалевська, О. О. (Український історичний журнал, 2009)
Стаття представляє авторську версію історії створення плану Полтавської битви авторства відомого французького картографа Ніколя де Фера. Подано два варіанти віднайденого джерела, яке з середини 1950-х рр. і до недавнього часу вважалося втраченим.