Військова та політична діяльність отамана Н.Я.Григор’єва (Серветника) у 1918–1919 рр. - Лисенко, А. А. (Український історичний журнал, 2009)
На основі дослідженого матеріалу автор статті показує еволюційний процес становлення політичної позиції відомого воєначальника періоду громадянської війни, що тривала в Україні у 1-й половині ХХ ст., отамана Никифора Григор’єва.