«Вещий» Олег в історичній пам’яті - Котляр, М. Ф. (Український історичний журнал, 2009)
Дослідження загадкової постаті руського князя Олега, образ якого сплетений у літописах із розповідей, народних переказів і легенд. При всій своїй легендарності Олег був історичною особою, першим загальноруським князем.