Цікава книга з історії українців Східної Словаччини / ВАНАТ І. Нариси новітньої історії українців Східної Словаччини. - Братіслава; Пряшів: Словацьке пед.вид. в Братіславі. Від. укр. л-ри в Пряшеві. - Кн. перша ( 1918-1938 ). - 1979. - 364 с. Кн. друга ( - Макара , М.П.; Чаварга , І.М. (Український історичний журнал, 1988)
.