Збройні сили Росії в період імперіалізму і визрівання революційної кризи / БЕСКРОВНЫЙ А.Г. Армия и флот России в начале ХХ в.: Очерки военно-экономического потенциала. - М.: Наука, 1986. - 238 с. - Серищев , Я.М.; Комаренко , О.Ю. (Український історичний журнал, 1988)
.