СОХАН П., ЧЕРНЯВСКИ Г. Формиране на марксистско-ленинската концепция за историята на България, 1918–1944. – София: Наука. и изкуство, 1983. – 205 с. - МАРТИНЕНКО , А.К.; КУЧМЕНКО , Е.М. (Український історичний журнал, 1985)
.