Місце поселень “округи” Новгорода-Сіверського в системі феодальних землеволодінь ХІІ — першої половини ХІІІ ст. (за матеріалами досліджень археологічного комплексу між селами Путивськ і Араповичі) - Казаков, А. Л.; Черненко, О. Є. (Український історичний журнал, 2003)
.