ГУДЗЕНКО П.П., КУЛЬЧИЦЬКИЙ С.В., ШАТАЛІНА Є.П. Трудові почини робітничого класу, 1921–1937: (На матеріалах УРСР). – К.: Наук. думка, 1980. – 337 с. - КУЧЕР , О.О.; ЕПШТЕЙН, А.І. (Український історичний журнал, 1982)
.