BAZAREWIСZ К. Drogi do wyzwolenia: Koncepcje walki z okupantem w Роlsсе i ich tresci polityczne, 1939–1945. – Warszawa: Ksiazka і Wiedza, 1979. – 554 s. - ЗАМЛИНСЬКИЙ B.O.; КАЛЕНИЧЕНКО, П.М.; МАКАР , Ю.І. (Український історичний журнал, 1981)
.